Новини психологічної служби школи

/Files/photogallery/P1070590.JPG В сучасному світі комп’ютер з Інтернетом став для дітей не лише інструментом для навчання та розваг, а й небезпекою. І все частіше батьки та педагоги стали помічати негативний вплив Інтернету на психологічне, емоційне і фізичне здоров’я дитини.

На жаль. на сьогоднішній день немає комп’ютерних програм, здатних повністю захистити дитину від доступу до небажаної чи небезпечної інформації.

Єдиним способом, що залишається, - навчити дітей безпечно користуватися Інтернетом та попередити його негативний вплив, навчити їх робити усвідомлений та грамотний вибір стосовно інформації, яку вони зустрічають в Інтернет

Психологом школи Музикою А.О. було апробовано корекційну Программ з подолання негативного впливу Інтернету на психіку та здоров’я дитини. Попередження кібербулінгу.

/Files/photogallery/P1070602.JPG

Метою даної програми є зменшити рівень негативного впливу Інтернету на психологічне, емоційне і фізичне здоров’я дитини, розширити та поглибити знання про безпечний Інтернет, навчити аналізувати інформацію з Інтернет простору, ознайомити з небезпечними кібертехнологіями, з якими можуть зустрітися діти, працюючи в Інтернеті, розвивати вміння спілкуватися в соціальних мережах та чатах, забезпечити достатнє інформування дітей стосовно проблеми кібербулінгу.

Корекційна програма передбачає проведення 4 занять.

Заняття 1.Інтернет - засіб для розвитку та навчання чи психолого-емоційна залежність?

Заняття 2.Я в мережі Інтернет.

Заняття 3.Формування безпечної поведінки у кібер-просторі.

Заняття 4.Кібербулінг та як не стати жертвою кібербулінгу.

Сьогодні з учнями 8 класу Анною Олександрівною було проведено перші заняття.Учні дуже зацікавились даною проблемою та висловили бажання продовжити спілкування.

/Files/photogallery/P1070592.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 394

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.