Старшокласники вивчають сімейне право

З метою ознайомлення учнів з сімейним правом, як системою правових норм, спрямованих на врегулювання немайнових та майнових відносин між подружжям, батьками та дітьми, усиновлювачами та усиновленими, опікунами, піклувальниками та підопічними, патронатними вихователями та їх вихованцями та інших сімейних відносин між членами сім’ї та родичами, завідувачем сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей Доманівської районної державної адміністрації Заєць А.М. була проведена бесіда з учнями 10-11 класів Мостівського НВК.

Учасники ознайомилися з історією сімейного права в Україні, з окремими моментами Сімейного кодексу України минулих років та сьогодення, принципами сімейного права.

Найбільше Аліна Миколаївна звернула увагу дітей на рівність прав та обов’язків батьків відносно дитини; хто має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав; на майнові і немайнові права, обов’язки батьків та дітей.

Найбільше зацікавило учасників заходу питання про форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

/Files/photogallery/P4110157.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 422

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.